Oogmetingen

Een analyse van jouw voorschrift

Naast uw persoonlijke gegevens, zoals naam en geboortedatum, bevat een brilvoorschrift nog tal van gegevens die niet voor iedereen even duidelijk zijn.We hebben allemaal 2 ogen en hebben ofwel een bril voor ver of een bril voor nabij nodig. Of voor ver en nabij. Vandaar dat we op het voorschrift R.O. (rechteroog) en L.O. (linkeroog) terugvinden, net zoals Ver en Nabij. Dit is zowat voor iedereen duidelijk, toch?

De sfeer (SFR) vertelt ons of u bijziend of verziend bent en in welke mate. Voorbeeld: SFR -2,00 indien u bijziend bent of SFR +1,25 indien u verziend bent.

CYL geeft aan of er astigmatisme is. Bij astigmatisme is het oog niet volledig rond. CYL heeft in de meeste voorschriften een negatieve waarde. Bijvoorbeeld: CYL -0,25  Bij astigmatisme is ook altijd de AS ingevuld. Zonder CYL geen AS. De As staat voor asrichting en heeft een waarde tussen 0 en 180, waarbij 0 en 180 eigenlijk hetzelfde is.

PRISM, of prisma is de vreemde eend in de bijt. De sterkte is altijd een absolute waarde. De Basis heeft een waarde tussen 0 en 360 en kan probleemloos over beide ogen verdeeld worden.

Waar SFR en CYL betrekking hebben op scherpstelling, zorgt een prisma voor de sturing van de ogen. Een prisma is de enige sterkte die een invloed op beide ogen heeft.

i.Scription, uw sterkte tot op een honderdste dioptrie

i.Scription brillenglazen vormen een geheel nieuwe manier van werken. De oogmeting wordt uitgebreid met een zeer diepgaande, maar snelle meting. Met al deze meetgegevens wordt een uniek, persoonlijk glas gemaakt dat verder gaat in de beeldcorrectie dan ooit tevoren.

Met i.Scription brillenglazen gaat u veel comfortabeler zien, doordat zelfs de kleinste foutjes in alle lichtomstandigheden worden gecorrigeerd. Je ziet scherper en helderder dan met traditionele glazen. Kleuren worden intenser en levendiger, en je ervaart een beter contrast. Je kijkt comfortabeler met een beter resultaat.

De i.Scription brillenglazen zijn tot op een honderdste dioptrie perfect.

Voor het ultieme visuele comfort

Het is belangrijk dat wij alle aspecten van uw visuele vaardigheden doorgronden en begrijpen. Wij willen ook de samenwerking van beide ogen kennen. Voor veel mensen is dit een zeer belangrijk punt. En geloof ons… jong en oud.

Veel klachten van ongemak en hoofdpijn, zitten soms in een klein hoekje. Een klein astigmatisme, een kleine verziendheid, fixatie probleempjes. Soms zo gering dat ze over het hoofd gezien worden. Om dit uit te vissen is meer nodig dan een gewone oogmeting. Zien doe je niet alleen met jou ogen, maar ook met je hersenen, zelfs met je hele lichaam. 

Voor de controle van de gezondheid van uw ogen is de oogarts de aangewezen persoon.

Geïnteresseerd in onze merken?

Contacteer ons